Horeca terrasverwarming

Meer omzet met een horeca terrasverwarming

Steeds meer zien we ondernemingen gebruik maken van horeca terrasverwarming. Veel terrassen van een hotel of restaurant zijn voorzien van een professionele terras verwarming. Het verlengt niet alleen de avonden, maar ook het complete terrasseizoen.

Hierdoor kan je als horeca ondernemer langer gebruik maken van de buiten ruimte, waardoor je de omzet verhoogt. Ook geschikt voor bedrijfsrestaurants met een terras buiten.

Niet alleen in de zomer profiteer je van de extra warmte en sfeer buiten, maar ook in de winter maanden. Feit is dat mensen graag buiten op een terras blijven zitten. Een kop koffie op een verwarmd terras in de winter smaakt net zo lekker als een koude witte wijn in de zomer.

Met een horeca terrasverwarming geniet je 365 dagen van lange warme avonden. Door het hele jaar door je terras te verwarmen profiteer je van meer zitplaatsen buiten. Dit levert je direct meer omzet op.

Daarnaast trekt een druk terras klanten naar je horeca zaak. In alle opzichten is een verwarmd terras een slimme investering.

terrasheater
terrasverwaming tuin Outdoor heating

Soorten terrasverwarming horeca

Er zijn twee soorten horeca terrasverarming voor de horeca, de elektrische en gas aangedreven warmtestralers. Een horeca terrasverwarming op gas verwarmt de omgevingslucht. Evenals een normale elektrische terrasverwarming.

Het type infrarood terrasverwarming horeca verwarmt niet de lucht, maar geeft warmte af met directe infrarood stralen. De objecten en mensen die zich in het grote stralingsbereik bevinden nemen gelijk de warmte op. Dit is een andere manier van buiten verwarmen.

Aan ieder type zitten voor- en nadelen. Je dient ook te kijken naar waar je de horeca terrasverwarming wilt inzetten. Voor overkapte en afgesloten ruimte of open terrassen. Wil je een staand of een hangend terrasverwarmer. Of kies je voor een mobiele uitvoering.

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwarmer
Infrarood terrasverwarming terrasheater

De beste Infrarood straler voor de horeca

De beste elektrische horeca terrasverwarming is de infrarood straler met korte golf, welke Outdoor Heating dan ook verkoopt. Deze hoogwaardige technologie verwarmt met gemak de gasten op het terras en is niet gevoelig voor de wind.

Maar let op, er zijn namelijk meerdere soorten infrarood stralers op de markt verkrijgbaar. Er zitten serieuze verschillen bij de type infrarood horeca terrasverwarming.

Voordelige apparaten zoals kwarts, keramische of koolstof heater verwarmen meestal alleen de lucht. Net als gaskachels. Buiten doet dit niet veel omdat de warme lucht direct opstijgt en je gasten er weinig van voelen.

gezellige terrasverwarming

Hoogwaardige infrarood verwarming

De hoogwaardige infrarood terrasverwarmer voor buiten verwarmt de gasten volgens het principe van de zon.

Deze karakteristieke instant warmte afgifte wordt gegenereerd door het infrarood licht. Het voelt eigenlijk alsof je vanuit de schaduw zo de zon in loopt.

De waargenomen buiten temperatuur stijgt direct met zo’n 5 tot 10 graden. Afhankelijk van het type model.

Ook op koele herfstdagen hebben jouw gasten het naar hun zin op het terras van je restaurant of hotel.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

Voordelen infraroodstraler

– Geen voorverwarm tijd. De aangename warmte is direct voelbaar.

– Voelt aan als de heerlijke warme zonnestralen.

– Niet gevoelig voor wind of luchtverplaatsing.

– Warmte verspreidt zicht van top tot teen.

– Tot 92% van de gebruikte energie wordt omgezet in warmte.

– Geheel geurloos en geruisloos.

– Geen open vuur dus geen brandgevaar.

– Geen opslagruimte nodig voor gasflessen.

– Ruimtebesparend door montage aan de muur of plafond.

– Ook beschikbaar als een mobiele verwarming op een statief onder de parasol.

– Geen onderhoudskosten

– Bedienbaar via afstandsbediening of via een App op de smartphone

Gasstralers voor de gastronomie

Een terrasverwarmer op gas werkt op propaangas. Door een gas-luchtmengsel te verbranden, wordt vervolgens de omgevingslucht verwarmd. Echter stijgt deze warme lucht onmiddellijk op en verdwijnt in de atmosfeer.

Indien jouw gasten niet direct naast de gaskachel zitten, voelen ze weinig van de warmte. Om nu pal naast de outdoor heater gas te zitten is ook niet heel prettig, want verbrand gas is natuurlijk niet reukloos. Daarnaast maken deze apparaten een hinderlijk geluid.

De bekendste gasstralers zijn flameheater en champignons verwarmers.

Regelgeving gas stralers horeca

Terrasverwarmers op gas zijn vaak alleen uitgerust voor privégebruik. Voor bediening in de horeca gelden echter andere regels. Daar moeten gaskachels worden uitgerust of achteraf worden ingebouwd in overeenstemming met de DGUV79-regelgeving.

Horeca gelegenheden dienen bijvoorbeeld een apart gasflessen magazijn te hanteren. Als deze regeling niet in acht wordt genomen, kan de dienst openbare orde zware straffen opleggen.

In sommige steden en deelstaten is terrasverwarmering op gas zelf verboden. Check daarom van te voren of je biertuin, horeca terras of buiten rookruimte wel mag verwarmen met gas.

Voordelen en nadelen gas

Voordelen:

– Kan bijna overal buitenshuis worden geïnstalleerd.

– Geen stroomaansluiting nodig.

– Hoeft niet permanent te worden geïnstalleerd.

– Flexibel inzetbaar.

Nadelen:

– Hoge bedrijfskosten doordat er veel gas wordt verbruikt.

– In vergelijking met elektrische apparaten is het bij continu gebruik bijna twee keer zo duur.

– Omslachtige vervanging van gasflessen van 11 kg.

– Zeer slechte energie-efficiëntie omdat er alleen warme lucht wordt geproduceerd.

– De warmte stijgt direct, terwijl de voeten koud blijven.

– Hinderlijk geluid en onaangename geuren bij het verbranden van gas.

– Staat op het terras in de weg.

– Hoog risico op brandgevaar door open vuur.

Kies je voor een infrarood straler of gaskachel?

Het verschil tussen een infraroodstraler, gaskachel en elektrisch apparaat zoals een kwartsverwarmer is dag en nacht. Terwijl klassieke kachels alleen warme lucht in je gezicht blazen, voelt de warmte van een infrarood straler als aangenaam. Vergelijkbaar met de warme zonnestralen op je wangen.

Infrarood verwarming kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bijvoorbeeld in de serre, veranda, werkplaats of garage. Infrarood verwarming heeft nauwelijks een opwarmtijd. Je voelt direct de warmte. 

In tegenstelling tot een gaskachel ruikt een infrarood terrasheater niet. Een gasbrander verbrandt een gas lucht mengsel om warmte op te wekken. Dit betekent dat het alleen de omgevingslucht verwarmt. Daarnaast ontstaat bij de verbranding een hete, benauwde lucht welke onaangenaam ruikt en ongezond is.

Gebruik van gasgestookte outdoor verwarming is dan ook alleen toegestaan in open ruimtes buiten. Het is zelfs verboden om ze binnen te gebruiken.

Met een infrarood verwarming geniet je van een reukloze en geruisloze warmte. De keuze is dan ook snel gemaakt! Kies voor gezonde en duurzame warmte op je horecaterras met een korte golf infrarood straler!

Beste infraroodstraler voor horeca terras

Outdoor heating levert enkel en alleen hoogwaardige en zuinige infrarood verwarming voor binnen en buiten. Binnen ons ruime assortiment bevindt zich ook de beste infrarood terrasverwarmers van het Italiaanse merk Star Progretti. Dit is het summum onder de terras infrarood heaters.

De Italiaanse fabrikant heeft een volledige lijn van elektrische verwarming elementen speciaal ontworpen voor horeca terrasverwarming. De design verwarming combineert de pure elegantie met de nieuwste infrarood technologie.

Professionele terras verwarming
terras verwarming restaurant winter contact Outdoor heating

Zuinige Golden Tube lampen

Dankzij de titaan spiegel en de krachtige Golden Tube lampen heb je met een Heliosa66 een prachtige verwarming die een terras van 20 tot 25 m2 met gemak verwarmt. Zuinig in gebruik en dat met slechts 2000 watt. Met de grotere modellen is het mogelijk om terrassen van meer dan 25 m2 of meer verwarmen.

Binnen een seconde verwarmt deze heater jouw terras en genieten de gasten 365 dagen tot in de late uurtjes van jouw verwarmde terras of buitentuin.

Door het hoge rendement bespaar je al snel tot 80% op de energiekosten. De heaters zijn veilig in gebruik. Er bestaat geen verbrandingsgevaar. Door de automatische hitte vergrendeling slaat de heater uit, mocht deze te warm worden.

terrasverwarming in mijn tuin Outdoor heating

Waterdichte infrarood straler

Dankzij de IPX5 klasse is de Star Progetti infrarood straler waterdicht. Als het regent of sneeuwt hoef je de heater niet naar binnen te halen. Veilig, duurzaam en mooi om te zien.

Wil je meer informatie ontvangen over onze hoge kwaliteit horeca terrasverwarming? Neem contact met ons op via het contactformulier of telefoon.

Wij leggen je alles uit over de infrarood warmte op jouw restaurant of hotel terras. Geschikt voor grote, kleine, open en gesloten terrassen.

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming