Infrarood terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming geeft gezonde warmte

Met een infrarood terrasverwarming geniet je niet enkel en alleen van de warmte buiten, maar van gezonde warmte. Infraroodstraling heeft namelijk een therapeutische werking op ons lichaam. Door de warmte ontspannen je spieren en het verbetert zelfs je bloedsdoorstroming.

De gezonde warmte is niet droog, je krijgt dus geen droge ogen en huid. Het is een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de zonnestralen. Zodra de stralen je huid raken voel je de warmte door je hele lichaam gaan. Infrarood terrasverwarming werkt als de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Werking infrarood terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming is een vorm van directe warmte. Het warmt namelijk de personen en objecten gelijk op. Zoals de vloer, muren en meubels. De objecten slaan de warmte op, om ze vervolgens terug de ruimte in te kaatsen. Je voelt van alle kanten de heerlijke warme stralen.

Zowel geschikt om binnen te gebruiken als hoofd verwarming of bijverwarming. Maar ook uiterste comfortabel voor buiten op het terras of in de tuin. Voor professionele terras verwarming of als terrasheater voor thuis.

Professionele terras verwarming

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwarmer

Infrarood-A

Korte golf stralen, ook wel infrarood stralers genoemd, hebben een oppervlakte temperatuur van ten minste 900°C. Ze gloeien rood en liggen vlakbij het zichtbare licht.

Ze vereisen vrijwel geen opwarmtijd. Heeft een stralingscomponent van meer dan 90%. De stralingswarmte wordt nauwelijks beïnvloed door tocht of wind. De spots zijn daarom ideaal voor toepassingen buiten op het terras of tuin.

Infrarood-B

Middengolf infraroodstralers zenden infrarood stralen uit tussen 1.400 en 3.000 nm. Ze bereiken een oppervlakte temperatuur van 300 tot 900°C. Ze genereren geen licht en worden daarom ook donker stralers genoemd.

Middengolf infraroodzenders worden vooral binnen in gesloten ruimtes gebruikt, waar een verhoogde behoefte aan warmte is.

Infrarood-C

Lange golf infrarood stralers bereiken een maximale oppervlakte temperatuur van 200°C. Met temperaturen van circa 85°C aan de wand en tot 190°C aan het plafond. Omdat de maximale straling in het infraroodbereik ligt, is de term infrarood verwarming ontstaan.

Infrarood verwarming is ideaal voor het verwarmen van woningen en kantoren. Zuinig in verbruik, gezond binnenklimaat en onderhoudsvrij.

terras verwarming restaurant winter contact Outdoor heating

De beste verwarming voor buiten

De beste verwarming voor buiten is de infrarood terrasverwarming met de korte golf infrarood straling. Je herkent ze aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht dat de emitters uitstralen. Daarom worden ze ook vaak heldere emitters genoemd.

In tegenstelling tot lang- of middengolf apparaten verwarmt het niet langzaam, maar wordt de warmte rechtstreeks op de mens overgedragen. Ze zetten tot 92% van de energie om in merkbare warmte. Zelfs buiten op het terras, balkon of tuin.

Een ander bijzonder kenmerk is de instant warmte. De warmtestralers met korte golf infraroodstraling produceren direct warmte met een druk op de knop. Binnen een seconde na het inschakelen geniet je van de heerlijke warme ir-stralen. Vergelijkbaar met de zon, het voelt namelijk alsof je van de schaduw in de zon loopt waarbij je direct de warmte voelt.

Hetzelfde geldt voor de nieuwste, zeer efficiënte verwarmingstechnologie. Hoogwaardige infrarood A warmtestralers zijn ideaal voor professioneel gebruik voor horeca terrasverwarming.

terrasverwarming in mijn tuin Outdoor heating

Infrarood warmte voor de koude avonden

Wanneer je op een koude avond op het terras wilt zitten, waardeer je de gegarandeerde warmte van de infrarood A-heater. Het verhoogt namelijk onmiddellijk de waargenomen buitentemperatuur met ongeveer 8 tot 10 graden Celsius.

Voor de meeste van ons ga je niet met 15 graden buiten zitten, dit is gewoon te koud. Wanneer je de korte golf terrasverwarmer aanzet stijgt de waargenomen temperatuur direct naar 23 à 25 graden.

Bij deze aangename temperatuur kun je heerlijk buiten zitten en lang van de avond genieten.

Doordat de infrarood terrasverwarming gebruikt maakt van krachtige stralen, wordt de warmte niet onderbroken door luchtbewegingen. Zoals wind.

Dit is anders dan bij een terrasverwarmer op gas of een gewone elektrische terrasverwarming waarbij de lucht wordt verwarmd. Eén windvlaag en de warmte waait weg.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

Terrasverwarming van Outdoor Heating

Hoge kwaliteit infrarood terrasverwarming

De infrarood terrasverwarming van Outdoor Heating zijn allen van hoge kwaliteit.

De outdoor heating modellen dragen de hoogste veiligheidskeurmerken, zoals TÜV-Sud, GS, “Made in Germany” en VDE. Dit garandeert veilige, efficiënte en effectieve warmte op jouw terras of tuin.

Een vaak onderschat criterium is de veiligheid van terrasverwarmers. Conventionele, goedkope verwarming toestellen uit het Verre Oosten zijn niet geheel ongevaarlijk.

Goedkope apparaten bereiken namelijk vaak oppervlakte temperaturen van ruim boven de 200 graden Celsius. Het risico op brand of brandwonden ligt hierbij op de loer.

Kies voor veilige Duitse kwaliteit, zoals onze elektrische heater infrarood. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw terras op een veilige manier te verwarmen.

gezellige terrasverwarming

Voordelen infrarood straler

– Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.

– 100% veilig. Geen open vuur of verbrandingsgevaar.

– Directe warmte, geen opwarmtijd.

– Ruimte besparend. Door wand- of plafond montage behoud je een vrije doorloop.

– Je hoeft geen gasflessen te kopen en weer bij te vullen.

– Eenvoudige werking door plug-in systeem.

– Mobiele terrasverwarming. Flexibel en overal buiten te gebruiken.

– Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.

– Zuinig in gebruik. Tot 92% van de energie wordt omgezet in warmte.

– Geurloos en geruisloos.

Design infrarood verwarming

De vraag naar de moderne infrarood terrasverwarming neemt steeds meer toe. De terrasheater is dan ook eenvoudig in staat om het volledige terras te voorzien van warmte. De verschillende design uitvoeringen spelen ook een rol in de populariteit van de ir stralers.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om geluidsboxen met verwarmingselementen te installeren. Ook zijn er design heaters die bijna geen licht af geven, maar een subtiel en zacht gloeiend element hebben.

Het hoogwaardige Italiaanse merk Star Progetti levert design heaters gecombineerd met de nieuwe infrarood technologie. Voor professioneel gebruik.

Dankzij de titaan spiegel en krachtige Golden Tube lampen heb je met een Star Progetti Heliosa66 een prachtige verwarming die een terras van 20 tot 25 m2 met gemak verwarmt. En dat met slechts 2000 watt. Met de grotere modellen is het mogelijk om terrassen van meer dan 25 m2 of meer verwarmen.

Binnen één seconde verwarmt deze heater jouw terras en geniet je tot in de late uurtjes van de comfortabele infrarood warmte. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw design infrarood straler voor buiten.

terrasverwaming tuin Outdoor heating

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming