Terrasheater

terrasverwarming in mijn tuin Outdoor heating

Terrasheater voor verwarming tuin

Met een terrasheater geniet je iedere dag van het jaar van warmte op het terras. Gezellig samen in eigen tuin dineren of op een horeca terras een kop koffie of een verkoelend drankje nuttigen met de warmte van een terrasheater.

Bij veel woningen zie je tegenwoordig dat het terras een verlenging van de huiskamer is.

Waarom zou je dan niet het terras ook verwarmen? Op deze manier kan je langer buiten zitten in de tuin, zelfs in de winter is het aangenaam vertoeven met een terrasheater.

terrasheater contact

Op welke manier je terras verwarmen?

Na een lange, vermoeiende dag de avond doorbrengen op je eigen terras. Dat kan met een terras verwarming. Er zijn vele manieren hoe je jouw terras kan verwarmen. Zoals een vuurkorf, tuinhaard of terrasheater.

Een terrasverwarmer werkt op gas of elektriciteit of het nu om een professionele terras verwarming, horeca verwarming of outdoor heating gaat. Voor een vuurkorf of tuinhaard heb je hout of pellets nodig.

Voor welke brandstof je ook kiest om jouw terras te verwarmen, ze hebben allemaal voor en nadelen.

terrasheater

Terras elektrisch verwarmen

Het terras verwarmen door middel van elektrische terrasverwarming kan op twee manieren. Met een ‘normale’ elektrische heater waarbij de gloeidraad wordt verwarmd. Bijvoorbeeld een kwartsstraler. Of via een infrarood straler.

Bij de normale elektrische terrasheater komt de warmte vrij in de lucht, waardoor het erg windgevoelig is. Het is dan ook beter deze heater bij een overkapping of beschutting te plaatsen, waar weinig wind staat. Zoals een lounge heater.

Bij een infrarood terrasverwarming verwarm je niet de lucht maar direct de mensen en objecten. De korte golf infraroodstralen kan je vergelijken met de warme zonnestralen. Zodra de zonnestraal je huid raakt, voel je de warmte. Dit effect hebben ook infrarood stralen.

Voordeel is dat je direct warmte hebt. Het gebruiksgemak is groot. Je regelt de temperatuur met een thermostaat, eventueel met een afstandsbediening. Je kan de warmte dimmen zoals jij wilt. Vaak kan je ook een timer instellen.

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwarmer

Tips voor positie bepaling infrarood verwarming

– Keuze tussen hangende of staand model.

– Monteer de elektrische heater aan de wand of plafond. Geen last van losse snoeren.

– Voor een goede warmteverspreiding, hang je de terrasheater tussen de 2 en 3 meter hoog op. Hoogte is afhankelijk van het vermogen.

Tips veilig terras verwarmen met gas

– Plaats de gas terrasheater op afstand van brandbare spullen.

– Zorg dat de gas terrasverwarmer stevig op een stabiele ondergrond staat.

– Controleer de gasleiding egelmatig op beschadigingen en houdbaarheid. Vervang de gas slang op tijd.

– Sla gasflessen buiten je woning op.

terrasverwarmer op gas

Terrasheater op gas

Een terrasheater op gas zorgt voor sfeer op je terras. Zorg er wel voor dat je het risico op brand zo klein mogelijk maakt. Een krachtige gasverwarming heeft een groot bereik, geeft weinig licht en is flexibel te plaatsen. Je hebt geen last van een elektriciteit snoer waar je over kan struikelen.

De nadelen zijn echter dat het opwarmen veel tijd kost en dus ook gas kost. Het dimmen van de warmte is nauwelijks mogelijk. Je hebt vaak maar twee standen, namelijk hoog of laag. Een gas terrasheater mag je enkel gebruiken in open ruimtes, nooit in gesloten ruimtes.

Doordat de lucht verwarmd wordt met een gas heater, is deze ook erg gevoelig voor wind. Nadeel is gelijk, wanneer er wind staat de warmte ook snel wegwaait.

Met gas is er risico op brandgevaar. Kies daarom voor een terrasverwarmer op gas met omvalbeveiliging. Waarbij de gastoevoer wordt afgesloten, mocht de heater omvallen.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

terrasheater hout

Terras verwarmen met houtvuur

Een tuinhaard of een vuurkolf op je terras is heel sfeervol. Dat komt omdat vuur een natuurlijke bron van warmte is. Het is een openhaard gevoel, maar dan buiten in je tuin. De ‘feel-good’ factor bij een openhaard binnen en buiten is hoog.

Een terrasverwarming op houtvuur geeft wel beduidend minder warmte af dan de andere soorten terrasheaters.

Het voordeel van houtvuur is dat de aanschaf goedkoop is en de stookkosten laag zijn. Nadeel is dat het lang duurt voordat je een goed vuurtje hebt. Het bereik van de warmte is klein en het geeft weinig warmte. Daarbij komt nog het brandgevaar wat een vuurkolf geeft.

professioneel terras verwarmen

Plafond infrarood terrasverwarming

Een plafond infrarood terrasverwarming geeft de meeste warmteverspreiding. Omdat de warmte van boven komt, is het bereik ook groter. Voordeel van een plafond infrarood terrasheater is dat deze mooi is weggewerkt, wat een strak en onopvallend resultaat geeft.

De infrarood plafondverwarming warmt de mensen en objecten, zoals de tuinmeubels, vloer en wanden op. Objecten houden de warmte vast, waarna ze vervolgens de warmte weer terugkaatsen de ruimte in. Je voelt van alle kanten de warme infrarood stralen.

De plafond terrasheater plaats je boven het zitgedeelte. Dit kan boven de zithoek of tafel zijn. Op deze manier ontvang je de meeste warmte, daar waar de mensen zich begeven in de tuin of terras.

Terrasverwarming van Outdoor Heating

Wand of muur infrarood terrasheater

Een wand infrarood terrasheater monteer je aan de muur. Een wand verwarming is ruimtebesparend en heeft tevens een groot warmte bereik. De aansluiting op de elektriciteit kan direct, waardoor je geen snoeren in het zicht hebt.

Plaats de wandverwarming op de muur tegenover de zithoek, zodat je direct van de warmte geniet.

De wand- en plafond terrasheater is alleen verkrijgbaar in een elektrische uitvoering. Uiteraard niet in een gas terrasheater.

De infrarood terrasverwarming zijn veilig te monteren aan de muur of plafond. Ze raken niet overhit, zijn veilig in gebruik en er is geen brandgevaar.

Vaste of mobiele terrasheater

Als je een terrasheater wilt kopen, is het verstandig om van tevoren na te denken waar je de outdoor verwarmer wilt plaatsen. Wil je een verwarming voor het terras op een vaste plek? Dan kan je het beste kiezen voor een vaste terrasheater. Dat wil zeggen een elektrisch model dat je aan het plafond of de wand monteert.

Het voordeel van plafond- of wandmontage is dat je geen hinder hebt van losliggende snoeren. Daarnaast is de warmte verspreiding optimaal, waardoor je ook maximaal geniet van de warmte en gezelligheid.

Wil je de heater op meerdere plekken in de tuin gebruiken, dan is een mobiele versie het meest functioneel. Een verplaatsbare, staande terrasverwarmer kan je overal in de tuin zetten waar jij wilt. Of gebruik meerdere heaters tegelijk voor een nog betere warmte verspreiding.

Infrarood terrasverwarming terrasheater

Infrarood terrasverwarming

Voor de verwarming van het terras, tuin of balkon is de meeste gekozen soort een infrarood terrasverwarming. Infrarood warmte is vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Zodra de warme infrarood stralen je huid raken, voel je een intense aangename warmte.

De objecten en mensen nemen de warmte op en weerkaatsen deze ook weer de ruimte in. Groot voordeel van de warmte van een infrarood straler is dat deze niet gevoelig is voor wind.

Terras infrarood verwarming is verkrijgbaar in lange en korte golf infrarood straling.

dubbele terrasverwarming

Lange golf infrarood terrasverwarming

Een infrarood verwarming terras lange golf heeft een korte opwarmtijd nodig, tussen de 8 en 15 minuten. De warmte straalt over een lange afstand, de gehele ruimte rondom wordt gelijkmatig verwarmd. De lange golf ir-c straling heeft geen zichtbaar licht en is heerlijk warm.

De lange golf infrarood verwarming is uitermate geschikt voor binnenshuis de ruimte te verwarmen. Voor buiten op het terras zijn ze iets minder geschikt. Net zoals de gas terrasheater zijn ze redelijk gevoelig voor wind. Onder een overkapping of in een tuinhuis werken ze perfect.

verwarmt terras

Korte golf infrarood terrasverwarming

Een infrarood verwarming terras met korte golf geeft direct warmte. Er is geen opwarmtijd benodigd, daarom spreken we van ‘instant warmte’. Met een druk op de knop voel je direct de warmte op je huid stralen.

De terrasheater geeft een zichtbaar, helder roodachtig licht af. De golden shadow heeft een ultra low glare waardoor het minder licht produceert. De korte golf a-straling is niet gevoelig voor wind, daardoor zijn ze uitermate geschikt voor het verwarmen van een terras. Ook voor professioneel gebruik, zoals horeca terrasverwarming.

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming