Terrasverwarmer op gas

terrasverwarmer op gas

Terrasverwarmer op gas of infrarood?

Hoe je de voor- en nadelen van terrasverwarmer op gas of infrarood straler herkent. En wat de juiste keuze is om jouw terras of tuin te voorzien van een aangename warmte en sfeer.

Je wilt iedere vrije minuut zo lang mogelijk in de buitenlucht doorbrengen. Niets is comfortabeler dan ontspannen in de tuin of op het terras te zitten terwijl je geniet van de warmte. Lekker lang buiten zitten, genieten van de vrije tijd buiten, wat frisse lucht opsnuiven of een paar gezellige uren doorbrengen met vrienden en familie.

In ons land is dit helaas slechts zo’n zes maanden per jaar mogelijk. De rest van de tijd is het meestal gewoon te koud en zit niemand graag buiten in een dikke jas. We hebben een oplossing voor je, zodat je ook op de koudere dagen maximaal geniet van je tuin of terras.

Je hebt een straalkachel voor de tuin of infrarood verwarming terras nodig. Een hoogwaardige verwarmingsoplossing voor de tuin of het terras zorgt ook op de koele avonden voor comfortabele warmte.

terrasverwaming tuin Outdoor heating

Verschil van kwaliteit terrasverwarmer

Er is een degelijk verschil in terras heaters. Een elektrische infrarood terrasverwarming of een terrasverwarmer op gas. Van professionele terras verwarming tot elektrische terrasverwarming voor particulieren.

Er is een groot aanbod van outdoor heater op de markt. Verschil in kwaliteit en in aanschafprijs. Welke terrasverwarming voor jou het beste is, hangt van een aantal factoren af, zoals: 

– Hoe groot is de oppervlakte van het te verwarmen terras?

– Heb je een gesloten of open terras?

– Wil je de heater ophangen aan de muur of plafond?

– Wil je een mobiele terrasverwarmer?

– Veiligheid en kwaliteit.

Grootte van het terras

De grootte van het terras is bepalend voor de keuze van outdoor heating. Een terrasverwarmer op gas heeft bijvoorbeeld een minder groot bereik dan een korte golf infrarood straler.

Hoe groter het terras oppervlak des te sterker de terrasverwarming dient te zijn. Ook kan je kiezen om meerdere terrasheaters te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld voor horeca terrasverwarming een ideale oplossing om het grote terras te voorzien van warmte.

terrasverwarming in mijn tuin Outdoor heating

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwarmer
terrasheater

Gesloten of open terras

Hoe de ruimte van je terras eruitziet is van belang voor wat voor soort outdoor heating je nodig hebt. Wil je een gesloten terras verwarmen of een open ruimte. Een open ruimte zie je vaak in grote tuinen terug of heel groot terras bij een hotel.

Bij een gesloten ruimte gaat het om een tuinoverkapping of beschutting. Voor gesloten ruimtes is een terrasverwarming op gas niet toegestaan. Dit vanwege het brandgevaar. Daarnaast wil je dit ook niet, want een gas terrasverwarmer ruikt heel erg. Daar wil je niet direct naast zitten.

Voor een gesloten terras is de elektrische infrarood heater dé meest zuinige en duurzame oplossing. De korte golf infraroodstralen zijn zeer krachtig en niet gevoelig voor wind. Je kan de straler aan de wand of plafond monteren.

Bij een open terras heb je de mogelijkheid om een elektrische terrasverwarming of een terrasverwarmer heater op gas te kiezen. Een staande terrasverwarmer op gas is makkelijk verplaatsbaar, zoals de flame heaters. Een vuurtafel gas verwarmer kan je ‘s avonds inzetten als lounge heater.

Houd wel rekening ermee dat de simpele elektrische kachels en de terrasheater op gas de omgevingslucht verwarmen. Ze zijn gevoelig voor wind, waardoor je dichtbij de heater moet zitten om enigszins warmte te voelen.

Zowel voor een open als een gesloten terras adviseren wij een infrarood terrasverwarming te kiezen. Zuinig in gebruik, geurloos en geruisloos. Verkrijgbaar als staand, hangend of mobiel model.

Kenmerken terrasverwarmer op gas

Een gasbrander verbrandt een gas-luchtmengsel om warmte op te wekken. Dit betekent dat alleen de omgevingslucht warm wordt.

Het is duidelijk dat in de buitenlucht direct veel thermische energie naar goven verloren gaat.

De meeste gas heaters hebben daarom een kleine deksel bovenop de verwarmingskolom. Hiermee krijgen ze het karakteristiek uiterlijk van een paddenstoel.

Terrasverwarmer op gas is zeer windgevoelig. Voordeel is dat je de gas verwarming overal op je terras kan plaatsen, zonder dat er een snoer op de vloer ligt.

Kenmerken elektrische terrasverwarming

Bij de elektrische terrasverwarming heb je veel keuze. Zo heb je bijvoorbeeld de goedkope kwartsverwarmer, keramische kachel of koolstofverwarmer. Deze verwarmen alleen de lucht, net zoals de gas heater. Voor buiten is dit geen goede optie, omdat de warmte lucht vrijwel direct wegwaait.

De andere optie is de hoogwaardige infrarood warmtestralers. Deze verwarmen niet de lucht, maar geven de warmte direct af aan mensen en objecten. De fijne terrasverwarmers met infrarood zijn vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De infrarood heater kan je zowel in een open als gesloten ruimte monteren.

Veilige, energiezuinige en duurzame warmte op het terras met een infrarood straler van Outdoor Heating.

Infraroodstraler terras

De infraroodstraler zien we steeds vaker terug op het terras. Ook de horeca maakt gretig gebruik van deze hoogwaardige infrarood verwarming. Ze zijn dan ook geschikt voor het verwarmen van open en gesloten ruimtes.

De karakteristieke instant warmte wordt gegenereerd door het infrarood licht. Vroeger was dit rood licht, maar tegenwoordig geven ze een subtiel warm wit licht af. Dankzij de revolutionaire ‘white-glare infrarood technologie’ kunnen infraroodstralers nu overal ingezet worden.

Gebruik horeca warmtestralers zonder rood lichteffect van Star Progetti voor jouw buitenterras. Geen stinkende terrasverwarmer op gas die alleen nutteloos de lucht verwarmen. Kies voor de energiezuinige infrarood straler. Voor zowel professioneel als particulier gebruik.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

Staand, hangend of mobiel model

Het ruime assortiment van terrasheater van Outdoor Heating biedt veel keuze. Zowel in staande, hangende of mobiele modellen. Een mobiel model op een voet is makkelijk verplaatsbaar. Onze infrarood terras verwarming is verkrijgbaar in vele soorten, maten en vermogens.

Wil je meer informatie ontvangen over het verschil van terrasverwarmer op gas en onze hoge kwaliteit infrarood straler? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je graag alles over de verschillende mogelijkheden.

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming