Terrasverwarmer

Terrasverwarmer voor thuis en bedrijf

Je bent op zoek naar de beste manier om je terras te verwarmen met een terrasverwarmer. Iedereen die een tuin, terras of balkon heeft wil zo veel mogelijk tijd in de buitenlucht doorbrengen. Je buiten terras is een verlenging van je woonkamer.

Je brengt er tijd door met vrienden en familie. Je geniet van de gezellig barbecue avonden, brengt ontspannende tijd door in de jacuzzi buiten, drinkt nog wat met je partner. Een terras bied je na een dag hard werken ontspanning. Mits het buiten nog comfortabel warm is.

Niets is zo veranderlijk als het weer in België. De ene dag kan het bloedheet zijn, terwijl de volgende dag de temperatuur 10 graden is gezakt. Met een terrasverwarmer geniet je het hele jaar door een aangename warme temperatuur. In de tuin, op het balkon of terras.

Of het nu gaat om een infrarood terrasverwarming of een elektrische terrasverwarming, een buitenverwarmer is geen overbodige luxe in België.

Soorten terrasverwarmers

Er zijn twee soorten terrasverwarming voor buiten, namelijk elektrische en terrasverwarmer op gas. Van beide varianten zijn er talloze modellen verkrijgbaar. In alle mogelijke uitvoeringen en prijsklassen. Ook voor professionele terras verwarming, zoals horeca terrasverwarming.

Elektrische terrasverwarmer

Elektrische terrasverwarmer is vaak zuiniger en efficiënter in gebruik dan een gasstraler. Je plaatst de elektrische heater in een open of gesloten ruimte, bijvoorbeeld onder een tuin overkapping. De meeste elektrische outdoor heating modellen hang je eenvoudig aan de wand op. Dit bespaart je ruimte op het terras.

Elektrische warmtestralers werken bijna altijd door middel van infrarood straling. Bij gebruik gloeit de lamp op, wat in de meeste gevallen rood licht oplevert.

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in heerlijke warme infrarood stralen. Zodra de straal je huid raakt, voel je de indringende warmte door je lichaam. Infrarood terrasverwarmer zijn er in verschillende vormen en maten, zoals de bekende Golden Tube, Heatstrips, Carbon en Halogeen infrarood heaters. 

Gasgestookte terrasverwarmer

De gasgestookte terrasverwarmer werken op propaangas. Het voordeel hiervan is dat je deze terrasverwarmer op gas overal kan plaatsen waar de warmte nodig is. Een gas terrasverwarmer heeft een hoog vermogen en een groot bereik, daarom zijn deze heaters geschikt voor het verwarmen van grote open ruimtes. Je hebt geen gedoe met snoeren, want terrasverwarming op gas is draadloos.

Gas heaters werken op propaan of butaan. Let wel op, butaan gas is bij temperaturen rond het vriespunt niet meer bruikbaar, propaangas daarentegen wel. Eén van de meest populaire gasgestookte terrasverwarmer is de flameheater. De bewegende vlam maakt je terras sfeervol, vooral als het buiten al donker is.

Alleen de beste terras verwarming voor jouw terras

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwarmer

Waarom elektrische terrasverwarmer?

Pluspunten

+ Terrasverwarmer op elektriciteit is duurzaam in het verbruik.

+ Elektrische infrarood heaters verwarmen heel gericht een zone.

+ Infrarood korte golf stralers zijn niet gevoelig voor tocht of wind. 

+ Verkrijgbaar in staande terrasverwarmer of hangend model. Bij hangend model geen overlast van snoeren.

+ Geurloos en geruisloos.

+ Zeer geschikt voor gesloten, maar ook open ruimtes.

Minpunten

– Mobiele terrasverwarmer heeft een snoer, die je dient weg te werken. 

Waarom een gas terrasverwarmer?

Pluspunten

+ Gas heater is mobiel. Je hebt geen last van snoeren die je weg moet werken.

+ Gaskachel verwarmt de oppervlakken in meerdere richtingen.

Minpunten

– Verbruik van gas is duurder dan elektriciteit.

– Gevoelig voor wind bewegingen.

– Je ruikt de vieze gaslucht.

– Niet geschikt, zelfs verboden voor gesloten ruimtes.

Windgevoeligheid terrasverwarmer

De windgevoeligheid van de terrasverwarmer is van belang voor de effectiviteit van de warmte op jouw terras of balkon. Bij hoge windgevoeligheid is zijn de gasgestookte heaters niet krachtig genoegd.

Terrasheater op gas verwarmt de omgevingslucht. Vergelijkbaar met een verwarming in huis die, waarbij de lucht wordt verwarmd. Als een huis slecht is geïsoleerd, heb je met een lucht verwarming, zoals een CV-ketel, minder warmte in huis. Want de warme lucht verdwijnt naar buiten.

Hetzelfde effect heeft een terrasverwarmer op gas. Wanneer er wind staat, waait de verwarmde lucht weg en bereikt dus niet de zithoek buiten. Daardoor zijn gaskachel buiten minder effectief dan een infrarood straler.

Een infrarood terrasverwarmer heeft de eigenschap dat deze niet windgevoelig is. Bij infrarood verwarming wordt onderscheid gemaakt tussen de lange en korte warmtegolf. De korte infrarood c-straling wordt gebruikt binnen in huis of op kantoor.

De korte ir-A straling wordt ingezet voor buiten. Deze infrarood straal is krachtig en niet gevoelig voor wind stromingen.

terrasheater

Hoge windgevoeligheid

Onder de elektrische heaters hebben het warmtepaneel c-straling en de Kwarts heater een hoge windgevoeligheid. Bij de gaskachel buiten is dat de Flameheater.

Lage windgevoeligheid

De elektrische infrarood Halogeen, Golden Shadow, Lowglare, Carbon, Golden Tube, Heatstrip en Rose Gold Terras verwarming hebben een lage windgevoeligheid. Bij de gas modellen is dat de lounge en tafel heater.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

Professionele terras verwarming

Krachtige elektrische infrarood stralers

De krachtige elektrische infrarood stralers van Outdoor heating gebruiken allemaal de korte golf ir-C straling. Deze zijn niet windgevoelig.

De modellen van het Italiaanse vooruitstrevende merk Star Progretti gebruiken de meest vooruitstrevende infrarood technologie. Het is dé infrarood terrasverwarmer die je nooit in de steek laat. De rolls royce onder de outdoor heaters.

Deze design infrarood verwarming combineert de pure elegantie met de nieuwste technologie. Met als resultaat een verfijnde terras verwarming met een krachtige warmte.

Dankzij de titaan spiegel en krachtige Golden Tube lampen heb je bijvoorbeeld met een Heliosa992 een prachtige verwarming die een terras van 15 m2 met gemak verwarmt. En dat met slechts 1500 watt. Met de grotere modellen is het mogelijk om terrassen van 25 m2 of meer te verwarmen.

Binnen een seconde verwarmt deze heater jouw terras. Door de duurzame technologie zijn de terras kachels  van Outdoor heating zeer zuinig in gebruik. Je bespaart daardoor op de energiekosten. Daarnaast hebben infrarood stralers geen onderhoud nodig en is de installatie voor hangende modellen eenvoudig.

De Italiaanse design terrasverwarmer hebben een mobiele voet, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Met een lichtgewicht van 18 kilo heb jij overal de warmte in je tuin of balkon waar jij dat nodig hebt.

Gezonde infrarood warmte

Naast dat de infrarood stralen heerlijk warm zijn, hebben ze nog vele andere voordelen. Bijvoorbeeld voor voor je gezondheid. De doordringende ir-stralen verwarmen je spieren, waardoor je ontspant. Ze hebben een therapeutische werking op ons lichaam.

De warmte die je voelt is niet droog, waardoor je ook geen droge ogen krijgt. Je kan de infrarood warmte vergelijken met de warme zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Voordelen infrarood warmtestraler

Een infrarood warmtestraler werkt door middel van elektriciteit. Maar ze werken anders dan de conventionele elektrische kachels. En hebben een aantal doorslaggevende voordelen, zoals:

Verwarmt niet de lucht, maar mensen rechtstreeks door de lucht.

Levert directe warmte na het inschakelen.

De warmte komt daar waar het nodig is

Zijn veel efficiënter, aangezien tot 92% van de energie wordt omgezet in warmte.

Zuinig in verbruik.

Hebben minder elektriciteit nodig dan eenvoudige verwarming omdat er geen opwarmtijd benodigd is.

Er is geen onaangename geur, zoals bij gaskachels.

Flexibel te monteren aan de muur, het plafond of op een statief.

Zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Hoog technologische kachels met onmiddellijke warmte garantie. Moderner, eleganter en eigentijdser dan goedkope standaard warmte stralers die de omgevingslucht alleen langzaam en oneindig verwarmen.

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming