Terrasverwarming

Terrasverwarming

Terrasverwarming maakt het comfortabel om op koudere dagen of avonden buiten te genieten van je tuin of balkon. De mogelijkheden voor terrasverwarming zijn ongekend. Een elektrische terrasverwarming, zowel infrarood terrasverwarming als terrasheater zonder infrarood verwarming element.

Bij een terrasverwarmer op gas heb je nooit gedoe met snoeren en met een flame heater tover je dankzij de bewegende vlam een gezellige sfeer op je terras. Wil je een plafond of wand terrasverwarmer of toch liever een staand model die je gemakkelijk verplaatst? Welke terrasverwarming past bij jou?

Helios-Verwarming-Terras
terrasverwarming in mijn tuin Outdoor heating

Gas, elektrisch of infrarood terras verwarming?

Kies voor infrarood

Terrasverwarming is erg populair onder de particulieren en zakelijk markt. Iedereen kent de warme stralers bij een restaurant wel.

Heerlijk om nog even na te genieten van je diner en de mooie dag. En dan wel te verstaan, warmpjes bij de terrasverwarmer.

Tegenwoordig kopen ook steeds meer consumenten een terrasverwarming van hun balkon, patio of tuin overkapping. Wij mensen houden van de frisse lucht en heb buitenleven.

Het is dan ook niet vreemd dat bij lagere buiten temperaturen meer mensen hun tijd buiten doorbrengen op hun terras. Dit is geen probleem met een terrasverwarming.

Maar wie een kachel voor het terras koopt, staat voor de onvermijdelijk vraag ‘wat is de beste terrasverwarming?’

terras verwarming restaurant winter contact Outdoor heating

Waar moet je op letten als je terrasverwarming koopt

waar moet ik op letten:

De grootte van het te verwarmen terras.

Waar kan je de verwarming monteren?

Welke aansluit mogelijkheden heb je op het terras?

Hoe lang is de warmtestraler waarschijnlijk in bedrijf?

Hoe energiezuinig moet de verwarming zijn?

Wil je een design verwarming of maakt het uiterlijk niet uit?

Vind je het niet erg om continu gasflessen te vervangen of ga je voor gebruiksgemak?

Hoe belangrijk is de veiligheid en kwaliteit?

Hoeveel geld wil je investeren in een verwarming oplossing op het terras?

Afspraak maken

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
terrasverwaming-tuin Outdoor heating
warmte voor je terras

Wat is de grootte van het te verwarmen terras?

Een veelvoorkomende fout die mensen maken, is dat ze een vermogen zoeken bij de volledige omtrek van de tuin. In het algemeen komt het niet vaak voor dat iemand zijn of haar hele tuin wil voorzien van warmte.

Heb je een vaste zithoek in je tuin? Dan is het waarschijnlijker dat je alleen het zitgedeelte wilt verwarmen. Hierdoor wordt het warmtebereik dat je nodig hebt minder groot. Dat scheelt in vermogen en natuurlijk ook in de kosten.

De gemiddelde grootte van een terras is tussen de 8 en 16 m2. Gasstraler en gewone elektrische terrasverwarming hebben een zeer groot nadeel. Ze verwarmen de lucht en verplaatsen deze in een hele zachte straal.

Warme lucht stijgt op. Een groot deel van de thermische energie gaat snel verloren voordat de warmte deze jou heeft bereikt. Daarnaast hoeft er maar een zuchtje wind te staan en de warmte bereikt je niet op het terras.

De hoogwaardige infraroodstralers van Outdoor Heating zenden directe infrarood stralen uit. Deze zijn niet gevoelig voor wind, waardoor de warmte direct de mensen en objecten verwarmd.

Bij de hoge kwaliteit infrarood terrasheater wordt de gebruikte energie tot maar liefst 92% omgezet in warmte. Eén infrarood verwarming voor buiten kan met gemak een terras van 15 tot 20 m2 verwarmen. Voor grote terrassen van 20 m2 of meer raden wij altijd aan om extra outdoor heating apparaten te plaatsen.

Daarbij zeggende dat je altijd moet controleren of de elektriciteit het vermogen van de heaters aan kan. Afhankelijk van het vermogen moet er wellicht een extra stop bijgeplaatst worden.

restaurant terrasverwarming

Positie en montage terrasverwarming

De beste positie voor een terrasverwarming is om het apparaat aan het plafond te monteren. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, wordt wandmontage aangeraden. Als laatste optie heb je de mobiele versie, een verwarming op een standaard die je neer kan zetten waar je wilt.

De mobiele terrasverwarming op gas is hiervoor erg populair. Ook de elektrische terrasverwarmer is eenvoudig op een voetstandaard te monteren. Houd wel rekening met het wegwerken van het snoer.

Voor plafond montage mogen enkel hoogwaardige heaters geïnstalleerd worden. Welke getest zijn op veiligheid en brandveiligheid.

Elektrische kwartstralers uit de lage lonen landen worden vaak te heet. De simpele behuizing van plaatstaal bereiken een temperatuur van 200 graden Celsius. Dit kan brandgevaar opleveren. De aanschaf van deze niet gekwalificeerde heaters zijn dan ook een stuk goedkoper in de aanschaf.

De hoogwaardige infrarood stralers van Outdoor Heating zijn veilig in gebruik. Ze voldoen aan alle Europese keurmerken. Er zit in een hitte beveiliger in, mocht het paneel te warm warden dan schakelt deze automatisch uit.

Gas terrasverwarming is niet geschikt voor wand- of plafondmontage. Deze zijn alleen geschikt in een mobiele uitvoering op een voet.

KIES VOOR OUTDOOR HEATING TERRAS VERWARMING

GENIET LANGER VAN HET BUITENLEVEN

terrasheater

Aansluit mogelijkheden op het terras of balkon

Voor een elektrisch aangedreven terrasverwarming dien je te zorgen voor een stroomvoorziening op je balkon of terras. Aan de muur of plafond kan dit een rechtstreeks aansluiting zijn of in de vorm van een stopcontact. Heb je dit niet, dan kan je ervoor kiezen om een verlengsnoer neer te leggen vanuit de woonkamer, kelder of garage.

Heb je geen mogelijkheid voor een stroomaansluiting, dan blijft alleen de optie voor een gas terrasverwarming nog over.

Hoe lang staat de warmtestraler aan?

Voor het verbruik van de warmtestraler moet je rekening houden hoeveel uren de heater aan staat. Veel mensen zitten ’s avonds na het eten bijvoorbeeld nog heerlijk buiten. Een kop koffie met elkaar drinken of gewoon even tot rust komen na een lange werkdag. De warmte van een heater helpt bij deze ontspannen momenten.

De vraag is, hoeveel tijd je doorbrengt op je terras. Waarbij je rekening dient te houden met de verbruikskosten van de terrasverwarming.

In de meeste gevallen zijn gaskachels aanzienlijk duurdere in verbruik dan heaters middels elektriciteit. De infrarood straler van Outdoor Heating daarentegen is zeer zuinig in verbruik. Dit komt vanwege de hoog staande technologie die in het apparaat is verwerkt. Je hebt maar weinig energie nodig om het buiten aangenaam warm te hebben.

terras-verwarming
terrasheater contact

Hoe energiezuinig moet de heater zijn?

Hoe vaker je de heater buiten aan hebt staan, hoe meer je verbruikt hoe meer kosten je hebt. De gaskachels zijn niet efficiënt in gebruik. Net als de elektrische kwartstraler verwarmen ze de lucht, waardoor je de warmte verliest.

Terras verwarmers op gas blazen hete bedompte lucht de ruimte in. Het is nog maar de vraag of deze warmte jou bereikt.

Lucht verwarming is daarnaast ook heel gevoelig voor wind. Bovendien zijn de gaskosten bijna twee keer zo hoog als die van elektrische infraroodstralers met directe warmte. En verwarming oplossingen met verouderde technologie, zoals kwarts verwarmers die de lucht maar langzaam verwarmen, zijn echte energievreters.

De hoogwaardige infrarood stralers van Outdoor Heating zeer zuinig in verbruik. Je verdient je investering in korte tijd terug.

De verwarmingsbuizen van onze Italiaanse fabrikant Star Progetti hebben bijvoorbeeld een levensduur van 5.000 uur. Wanneer de buizen op zijn, kan je ze gewoon vervangen in hetzelfde apparaat. Hoe duurzaam is dat? De Progetti modellen gebruiken de unieke infrarood technologie zonder rood licht effect voor professionele terras verwarming.

Design van de terrasverwarming

In hoeverre het design van de horeca terrasverwarming van belang is ligt natuurlijk bij jezelf. Maar kijk je liever tegen een mooi ontwerp aan, welke perfect geïntegreerd is op je terras?

Een heater die je rust, warmte en een oase van welzijn geeft. Of zie je liever een grijs blok dat het aanzicht van je terras verstoort?

Terrasverwarmingen zijn er in diverse modellen en uitvoeringen. De hoogwaardige infrarood verwarming oplossing kunnen naadloos opgaan in je interieur.

Ze zijn mooi om te zien en voorzien daarnaast je terras van duurzame en aangename warmte.

Veiligheid en kwaliteit

De infrarood terrasverwarming van Outdoor Heating zijn van hoogwaardige Europese makelij.

Ze zijn niet gefabriceerd in China of andere Aziatische landen. Onze producten zijn stuk voor zorgvuldig met de hand gemaakt.

Alle producten zijn onderworpen aan een strenge kwaliteit controle voordat ze de fabriek verlaten. Ons doel is om kwalitatief hoogwaardige producten af te leveren waar je jarenlang van geniet.

Onze producten bezitten dan ook de benodigde keurmerken, zoals “Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE certificering. En uiteraard ook de CE-labels.

Aanschafwaarde terras heater

Wanneer je een terrasverwarmer overweegt is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de aanschafwaarde. Je hebt bijvoorbeeld al een elektrische terrasverwarmer bij de bouwmarkt voor slechts 100 euro.

Kijk ook naar de bijkomende kosten, zoals het energie- of gasverbruik. En eventuele onderhoudskosten.

Bij de infrarood stralers van Outdoor Heating is het energieverbruik zeer laag. Het warmte comfort uitermate hoog. Veiligheid staat bij ons genoteerd als hoogste prioriteit. Infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. De installatie is snel en eenvoudig. Als laatste, onze service gaat verder dan alleen de verkoop van een infrarood heater.

OUTDOOR HEATING

de specialist voor terrasverwarming